Team Sparebanken Sør

Nyheter

Bli kjent med Grimstads store talent, Fridtjof Røinås.

- NM er et naturlig mål

Grimstads egen Fridtjof Røinås har ingen problemer med å motivere seg til sin første sesong som seniorrytter, spesielt ikke til NM på hjemmebane.

Fridtjof Røinås er en mann det har blitt snakket mye om i Grimstad i flere sesonger. Den ivrige unggutten har i flere år markert seg i norgestoppen.

Likhetene til Grimstads to sykkelkonger, Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd, er ikke til å komme bort fra. Med stor treningsiver har folkene rundt Røinås egentlig hatt mer enn nok jobb med å holde han igjen i oppveksten.

At det i tillegg til iveren er talent i gutten er det heller ingen tvil om. Årets sesong ble meget sterk for rytteren som neste år tar steget opp fra juniorklassen til Team Plussbank.

Trygghet
Norsk mester av året, fast plass på juniorlandslaget og en 11. plass i VM er noe av det Røinås kan se tilbake på. Etter en samlingshelg med det nye laget i midten av oktober følte han seg allerede som en ekte Plussbank-rytter.

- Jeg føler at jeg nå virkelig er en del av laget. Nå er vi veldig mange nye på laget, men de som er her fra før er veldig inkluderende og hyggelig, sier Røinås.

Med seg til laget har han tre av årets stallkamerater i Grimstads juniorlag.

- Det gir ekstra trygghet. Vi fire går rett fra Grimstad til Plussbank. De er nære venner av meg, noe som gjør det ekstra trygt å ta steget opp.

Sportsdirektør Atle Kvålsvoll har beskrevet ungguttene som sultne ulver, og tror det kan være en suksessoppskrift for laget kommende sesong.

- Det er sånn vi vil fremstå, men vi er ikke de eneste som er sultne. Det blir om å gjøre å legge ned en så god jobb at vi kan være med å kjempe i toppen.

NM i bakhodet
Med et norgesmesterskap på hjemmebane i 2013 er det heller ikke vanskelig å forstp når Fridtjof Røinås ønsker å prikke inn toppformen.

- Det faller seg veldig naturlig å satse på det for min del i hvert fall. Jeg kommer til å gjøre alt for å bite fra meg der.

- Hvor viktig er det å ha en slik motivasjon med seg?

- Det er kanskje greit å ha noen sånne store planer man virkelig ønsker å lykkes med. Det kan være fint å ha i bakhodet på en tung treningstur i desember. Det skal ikke stå på motivasjon i år, forsikrer Plussbank-rytteren.

Til tross for at han er ny i seniorklassen drar Røinås med seg en god del erfaring. Det har blitt flere topp ti-plasseringer ute i Europa med landslaget i år.

Ønsker å vise seg frem

Selv er han litt usikker på hvor godt han kan prestere i sitt første år i Plussbank-trøyen, men innrømmer at han har et mål om å være mer enn en ren læregutt.

- Jeg er her for å lære, men ønsker ikke å reise rundt bare for å ta til meg erfaring. Når jeg stiller opp gjør jeg det for å prestere best mulig. Men det er klart at det blir litt spesielt med skole på vårparten, som skal kombineres med sykkelsatsingen.

- Jeg håper at jeg kan ta de sjansene jeg får, og kjører inn de resultatene jeg klarer.

I kompaniskap med resten av laget er han sikker på at det er mmulig å bite veldig godt fra seg.

- Det blir spennende å se hva vi får til. Vi er en ung gjeng, men jeg tror alle er veldig motiverte for å levere gode resultat og gode prestasjoner. Så har vi disse som allerede er godt etablert. Sammen tror jeg vi blir veldig sterke, advarer talentet.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
august (12)
juli (2)
juni (10)
mai (9)
april (11)
mars (5)
januar (4)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)