Team Sparebanken Sør

Nyheter

Plussbank med i organisasjon som kjemper for lengre dopingstraffer.

Plussbank kjemper med topplag i kampen mot doping

Plussbank er meldt inn i Mouvement pour un Cyclisme Crédible. Organisasjonen er styrt av Thor Hushovds tidligere sjef Roger Legay, og kjemper hardt for å bekjempe doping.

Mouvement pour un Cyclisme Crédible jobber for en renere sykkelsport. Stiftelsen ble startet tilbake i 2007. Ag2r, Garmin-Sharp, Lotto-Belisol, FDJ, Argos Shimano, Bretagne Schuller, Cofidis, Europcar, IAM Cycling, Netapp og Sojasun er lagene som er med i stiftelsen.

Nå kan man snart legge til Plussbank på den listen.

Kjemper for lengre straffer
Lagene som er med i stiftelsen, må med en gang suspendere en rytter som avlegger en positiv A-prøve, uansett hva slags stoff det er snakk om. De kan heller ikke signere en rytter som har vært suspendert i mer enn seks måneder før to år etter at de har returnert til sporten (ryttere som er dømt for brudd på meldeplikten er unntaket).

I det siste har organisasjonen vært mye i fokus. Under Roger Legays, tidligere sjef av Thor Hushovd, ledelse, har de nemlig bedt om lengre dopingstraffer. Medlemmene har kommet med flere innspill til WADA, som de håper at det internasjonale antidopingbyrået vil inkludere i WADA-koden neste gang den skal behandles. Disse punktene omhandler blant annet lengre dopingstraffer og bøter.

Nå blir altså Plussbank et av medlemmene til organisasjonen, som det første laget noensinne.

- Både Thor Hushovd og jeg er veldig opptatt av og klare på antidoping-holdninger. Med så mange unge i laget, er det viktig at vi sender ut et slikt signal, sier Atle Kvålsvoll.

- Et viktig signal 
Plussbank søkte om medlemskap, og har nå fått bekreftet at de er blitt tatt opp som medlem.

- Dette var noe Roger Legay prøvde å få gjennom for lenge siden. Han har blitt frarøvet gode resultater for sitt tidligere lag på grunn av dopere, noe som kanskje også var med å koste han laget.

- Vi synes dette er et veldig viktig signal å sende ut. Siden lagene som er medlemmer i denne organisasjonen ikke signerer tidligere dopere, sier det seg selv at det kan få veldig stor gjennomslagskraft om det blir nok medlemmer, avslutter Kvålsvoll.

Hushovd mener at tiltaket vil hjelpe troverdigheten til sykkelsporten.

- Det er flere grunner til at jeg synes at dette er en god idé. Først og fremst handler det om det sykkelsporten har vært gjennom de siste årene, og hvordan vi har mistet troverdighet på grunn av dopingproblemene. Nå håper jeg at vi kan vinne tilbake litt tillit, ved å lage egne interne regler, som forhåpentligvis stikker kjepper i hjulene til de som jukser, sier Hushovd.

Hushovd forteller videre at han mener det er et veldig bra tiltak, og oppfordrer samtidig flere norske lag til å følge etter. 

Team Plussbank vil offisielt presenteres som medlemslag neste gang ledelsen i organisasjonen samles.

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
august (12)
juli (2)
juni (10)
mai (9)
april (11)
mars (5)
januar (4)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)