Team Sparebanken Sør

Nyheter

Andreas Erland gleder seg til å sykle med kompisene på Plussbank.

- Det er et veldig bra miljø

Andreas Erland overbeviste stort da han fikk sykle på Team Plussbank i høst. Nå skal han fortsette den gode utviklingen. 

Andreas Erland kom inn på Plussbank-laget på høsten forrige sesong. 20-åringen imponerte blant annet stort i Baltic Chain Tour og de norske showrittene. Neste år er Erland inne på laget helt fra starten.

- Hvorfor valgte du Plussbank?

- Det virker som et utrolig bra lag, og så er det jo sørlandslaget. Det er mange unge ryttere, og det blir et spennende lag neste år. Her sykler jeg med kompiser, det blir ikke bare et sykkellag. Det er utrolig viktig. Det er et skikkelig bra miljø, og jeg tror det kan bli dritbra neste år, svarer Erland.

- Skikkelig gøy
Med en imponerende avslutning på årets sesong, er det nok flere som har fått opp øynene for den talentfulle rytteren.

Erland viste seg frem som en særdeles offensiv rytter, da han var i brudd flere ganger i Baltic Chain Tour. I tillegg hang han særdeles godt med i blant annet Oslo Grand Prix.

- Det var virkelig gøy etter sommeren, da jeg kjørte i Plussbank. Baltic Chain Tour var dritkult, og også Roserittet og showløpene var skikkelig moro, sier Erland.

Plussbank har skaffet seg mer avslutningsstyrke foran neste sesong, med Fridtjof Røinås inn på laget, samtidig som Sondre Holst Enger forhåpentligvis holder seg sykdomsfri. Erland derimot, vil ikke gå inn å styrke lagets hurtighet.

- Jeg er offensiv. Også liker jeg bakker, det er det jeg liker best. Men jeg må i brudd, for jeg kan jo ikke spurte. Jeg er en offensiv type, med ganske bra kjørestyrke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bakgrunn fra terrenget
Den gode kjørestyrken, tror han på mange måter kan være grunnet han bakgrunn som terrengsyklist.

- Ja, jeg tror egentlig det. Også det gir en utrolig bra teknikk på sykkelen. Man kommer unna velt man ellers ikke ville unngått. Man får bra balanse på sykkelen, og det tror jeg har noe å si.

- Hvorfor begynte du med sykling?

- Jeg spilte fotball da jeg var liten, men skal ikke skryte på meg at jeg var noe supertalent der. Det var noen kompiser som syklet, og så dro de meg med, og vi begynte å sykle i terrenget. Frem til juniorklassen var det terreng som gjaldt, men da jeg ble junior, begynte jeg å satse landeveien.

Hittil har ikke talentet satt seg noen særlige resultatmål før neste sesong. Men som alltid ønsker han å være offensiv og vise frem Plussbank-drakten. Og målet med sykkelkarrieren er klart.

- Man vil jo bli proff. Det er det som er målet, og det man håper på.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
august (12)
juli (2)
juni (10)
mai (9)
april (11)
mars (5)
januar (4)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)