Team Sparebanken Sør

Nyheter

Neste sesong håper Jørgen Hodneborg på suksess i Plussbank-drakten.

Fra langrennsløper til Plussbank-rytter

Han skulle egentlig bli best i langrenn, men med et begrenset miljø på Sørlandet, fant Jørgen Hodnebrog ut at det var lurere å satse på sykkel. Nå er han Plussbanks nye «Greipel».

Jørgen Rydland Hodnebrog er klar for sin første sesong i Team Plussbank.

Rytteren har bakgrunn som langrennsløper, men har de siste årene valgt å legge bort skiene og istedenfor satset for fullt på en sykkelkarriere.

- Jeg var først langrennsløper, men begynte etter hvert som fulltids syklist, og det var nok først og fremst fordi det er så fint miljø her nede, sier lokalgutten.

Den høyreiste rytteren går bare under kallenavnet «Greipel» i FOCC, noe det er lett å forstå når du ser mannen. Kallenavnet fikk han fordi medlemmene i klubben var svært imponert over størrelsen på lårene.

- Et mål å komme på laget
Langrennskarrieren har gitt han stor styrke, og nå håper han det kan bidra til å få fart på sykkelen.

- Akkurat nå ser det veldig bra ut for dette laget. Det virker som en veldig bra gjeng, som er giret på å sykle fort. Nå ser jeg frem til å ta fatt på treningen, fortalte han nettsiden under samlingen i Grimstad for noen uker siden.

Han følte seg da godt mottatt i laget. Og det var ingen tvil om at innpass i Team Plussbank er et stort mål som går i oppfyllelse.

- Det er det lokale laget, så det sier seg selv litt at jeg ønsket meg hit. Det var et mål før sesongen. Kanskje var det å håpe på litt mye, men det gikk i boks, smiler han.

Han har vist seg frem i flere turritt de siste sesongene og vært helt i toppen både i Trondheim-Oslo og Bukkene Bruse.

Satser på toppresultater i Norge
I tillegg har han kommet høyere og høyere opp på resultatlistene i de nasjonale ranking- og norgescuprittene. Og det er først og fremst på hjemmebane at Hodnebrog har forhåpninger om å kjøre inn noen fine resultater.

- Jeg er veldig giret på å kjøre inn topp 10 i norgescupen og debutere i utlandet, i tillegg til å være med å hjelpe laget til gode resultater.

Han innser at han fortsatt har mye å lære og er sikker på at Team Plussbank er det perfekte stedet for å gjøre nettopp det. Han ser frem til større og viktigere oppgaver i det norske kontinentallaget.

- Når man ikke har syklet så mye er det mye som er nytt. Jeg er fortsatt veldig tidlig i sykkelkarriereren min, så jeg har mye å lære.

- For min del er overgangen fra klubblag til kontinentallag veldig stor. Hadde det ikke blitt Plussbank i år hadde jeg blitt litt ensom i seniorklassen i Grimstad, innser Hodnebrog.

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
august (12)
juli (2)
juni (10)
mai (9)
april (11)
mars (5)
januar (4)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)