Team Sparebanken Sør

Nyheter

Thomas Larsen gleder seg til å ta fatt på første sesong i Plussbank BMC. Bli kjent med han her!

Sørlending med store ambisjoner

I ukene frem til sesongstart vil vi presentere rytterne på Team Plussbank, slik at du blir bedre kjent med personene bak navnene dere ser på resultalisten. Først ut er talentet Thomas Larsen.

Thomas Larsen fra Kristiansand er en av åtte nye ryttere på neste års Team Plussbank. Talentet fra Kristiansand kommer fra en sykkelfamilie og har en storesøster som flere ganger har representert Norge.

Og det var takket være stefaren at Thomas Larsen ble hektet på sykkel.

- Han dro meg med på dette i 9-10 års alder. Jeg likte det veldig godt og etter det har det bare blitt mer og mer, forteller rytteren som neste år kjører sin første sesong som proff.

Samkjørte nysigneringer
Men selv om Larsen er ny i Team Plussbank er han allerede godt kjent med flere av rytterne på laget. Faktisk har han og flere av årets lagkamerater i Grimstads juniorlag syklet sammen siden de var 15-16 år.

- Sammen med Fridtjof Røinås, Amund Grøndahl Jansen (begge to Team Plussbank neste år), Thomas Ekren og Anders Lie Håkenrud dannet jeg et uoffisielt lag, Team Igeland garasjen. Vi kjørte ritt i Italia, Danamrk og flere andre steder.

- Senere samlet Fridtjof, Amund og jeg oss i Grimstad, sammen med Kristian Johansson. Det har betydd mye å ha de gutta rundt meg, sier Larsen.

Og med en så sterk og sammensveist gjeng var Team Plussbank et naturlig mål foran årets sesong.

- I målsetting i fjor vinter skrev jeg at målet var å kjøre meg inn på et profflag i Norge i løpet av mine to første år som senior. I parantes skrev jeg Team Plussbank, for det var det mest naturlige steget for meg, sammen med juniorkameratene mine.

- At vi alle klarte å komme oss inn allerede før det første året er veldig morsomt. Det betyr mye at vi fikk til det sammen og dermed lyktes med det målet.

- Det kunne ikke vært bedre
Selv om gjengen er som nykomlinger å regne i seniorklassen, både nasjonalt og internasjonalt, er ikke Thomas Larsen redd for at de kommer til å bli hengende etter. Han er sikker på at tryggheten det er å ha med kameratene over på laget vil sørge for suksess.

- Det er betryggende og en stor glede at vi får fortsette med det vi har skapt til nå. Vi fungerer bra sammen utenfor løypa også.

- Vi er unge, sultne ulver, som virkelig er gira på å kjøre offensive og morsomme ritt. Det blir mer fokus på U23, og med NM på hjemmebane blir det veldig gøy i år.

- Ja, hvor viktig er det å ha et NM på hjemmebane å sikte seg inn mot?

- Det blir ordentlig kult å få NM på hjemmebane. Det kunne ikke bli bedre enn å gå inn i seniorklassen med det målet i bakhodet.

Ivrig etter å lære
Men selv om Larsen er offensiv på egne og lagkameratenes vegne er han klar over at det viktigste blir å bruke det første året på laget til å tilpasse seg en ny tilværelse og trekke erfaring de mer rutinerte lagkameratene og ikke minst de dyktige personene i støtteapparatet.

- Målet blir å la overgangen gå så smidig som det lar seg gjøre. Det blir viktig å venne seg til distansene og hvordan seniorrytterne kjører. Det er tross alt litt annerledes. Derfor er det veldig bra vi har de litt eldre rytterne på laget vi kan lære litt av.

Selv om iveren etter å prestere er stor, er Larsen glad for at det ikke legges noe voldsomt resultatpress på de unges skuldre.

- Det er en grunn til at vi fikk 2-års kontrakt, slik at vi ikke får så stort press på å skulle prestere fra start av.

- Men samtidig er det klart at alt resultatpress ikke skal legges på de eldre, vi yngre ønsker også å kjøre inn noen gode resultater, understreker nysigneringen.

Og med en slik innstilling er det ingen grunn til ikke å glede seg til neste sesong.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
august (12)
juli (2)
juni (10)
mai (9)
april (11)
mars (5)
januar (4)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)