Team Sparebanken Sør

Nyheter

- Dette er et lag jeg kan utvikle meg i. Les intervju med nysigneringen!

Stortalent valgte Plussbank BMC

Sondre Holst Enger er Plussbank Cervélos (fra og med 2012 Team Plussbank) første signering dette året. Den lovende rytteren har i år kjørt junior i Glåmdal. Hortens-gutten som går på NTG i Kongsvinger har hatt en strålende sesong på sykkelsetet.

I år ble han nummer to i sammendraget i juniorklassen i Norgescupen etter å ha vunnet både det første og siste rittet i cupen. I de andre rittene fikk han en andreplass og en tredjeplass. Han måtte også stå over et ritt, og er faktisk den eneste rytteren topp seks i sammendraget som ikke har kjørt alle rittene.

I tillegg ble han nummer åtte i junior-EM, tok tiendeplassen på temporittet i junior-klassen i VM og tok 12. plassen på fellesstarten i det samme mesterskapet. Vi tok en liten prat med lagets nye forsterkning.

- Hvorfor valgte du Plussbank Cervélo som ditt nye lag?

- Jeg mener at dette er et lag hvor jeg kan utvikle meg som rytter. Dessuten har jeg veldig stor tro på det Atle (Kvålsvoll) og Thor (Hushovd) har startet. Jeg fikk også et tilbud fra Joker Merida, men i Plussbank Cervélo ble jeg lovet at jeg fikk kjøre noen egne sjanser.

- Atle har tilbudt seg å være treneren min, men samtidig har jeg en veldig god trener i Kai (Lexberg). Men Atle har veldig god erfaring, og kan helt sikkert gi meg noen gode tips.

Allrounder med en sterk avslutning
- Hva vil du si at er dine styrker som syklist?

- Det er spurten min jeg har mest tro på, men jeg kjørte sterkt i EM hvor det var veldig mange bakker, også tok jeg tiendeplassen på tempoen under VM, så det viser at jeg er ganske allsidig. Men Atle sa at de trengte noen med gode avslutningskvaliteter, og jeg tror at jeg kan være i stand til å levere noen gode spurter.

- Som førsteårssenior vil du ha igjen et halvt år på videregående skole og russefeiring. Tror du det kommer til å by på noen ekstra utfordringer?

- Jeg er ikke typen som fester noe særlig, så jeg kommer til å ta det veldig med ro under russefeiringen. Det blir null stress. I år har formen vært solid gjennom hele sesongen, men jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente neste år.

- Hvilket inntrykk har du av laget?

- Jeg ser at de har fått bra resultater, og at de har et veldig godt opplegg og topp utstyr.

Lengre langturer
- Hva blir målene for kommende sesong?

- De har jeg ikke satt meg ennå, det kommer jeg til å gjøre i løpet av vinteren. Men jeg må kjenne på nivået før jeg vet hva som er helt realistisk.

- Er det noe spesielt du kommer til å fokusere på utover vinteren når det kommer til trening?

- Jeg kommer til å trene lengre langturer, slik at jeg klarer å takle distansen neste år. Det er det jeg tror kommer til å bli den store utfordringen med å ta steget opp i seniorklassen, avslutter Holst Enger.

Hele Plussbank Cervélo ønsker stortalentet velkommen til laget, og vi gleder oss allerede til å få se han i den sorte Plussbank-trøyen i 2012.

Kommentarer

12,39,2 - 14 okt 2011
Bruk talentet ditt fornuftig Sondre Holst Enger så vil du nå langt.
Stå på alle sammen.
Sebastian Kvaalsvoll - 14 okt 2011
velkommen paa laget sondre, bare aa glede seg til kick off i grimstad den 11
Torgeir - 16 okt 2011
Velkommen
Trond - 18 okt 2011
lol
Doktor BT - 19 okt 2011
Flere som gleder seg til den helgen Sebastian! Og takk for sist i Køben, du velger kanskje noen andre bordkavalerer da? Blir moro oslo.
Sebastian - 03 nov 2011
bare å sette seg ned, regner med at du å ron stiller sterkt?
Spam kontroll: 3 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
august (18)
juli (14)
juni (15)
mai (19)
april (11)
mars (18)
januar (5)
2010 (48)
2009 (4)