Team Sparebanken Sør

Nyheter

Med ryttere i toppform inntar Plussbank Cervélo Bergen.

Klare for siste innsats

En lang sesong er i ferd med å gå mot slutten. For Plussbank Cervélo har det vært en veldig spennende sesong, med utfordringer som har vært både ett og to hakk tøffere enn rytterne møtte i fjor. Nå skal sesongen avsluttes med stil når Norgescupen avsluttes i Bergen.

For på lørdag skal de siste konkurransekilometerne i 2011 tråkkes. Og selv om vi til de grader er på tampen av sesongen, er det ingen grunn til å tro at Plussbank Cervélo-rytterne har tatt seg en tidlig ferie. Heller tvert i mot.

For mange av lagets syklister har vist at storformen er inne, selv om kalenderen straks skal snus til oktober-måned. Bjørn Tore Hoem kjørte gnistrende i U23-VM, og viste at han holder høyt internasjonalt nivå. Det samme gjorde Lorents Ola Aasvold og Niklas Åkvik i Bulgaria rundt. Riktignok har Aasvold slitt litt med sykdom etter rittet, men han er klar for innsats i Bergen.

Mens deler av laget var i utlandet viste Torgeir Strandberg og Sondre Hurum at formen absolutt er inne, ved å ha satt virkelig farger på norske ritt. Strandberg vant den siste etappen i Roserittet, et ritt hvor Hurum ble nummer tre på en etappe og sammenlagt. Sistnevnte vant senere tempoen og fellesstarten i Sørlandsmesterskapet.

Tøff løype
Det bør også passe laget godt at løypen som venter i Bergen er av det harde slaget. Riktignok har ikke arrangøren tatt dypere sats enn at seniorene slipper unna med 118 kilometers sykling, men disse knappe 12 milene er svært kupert.

Feltet får bryne seg på Gullfjellet (en 3,3 kilometer lang bakke med en gjennomsnittlig stigning på 6,9%), før de skal to ganger opp Fanafjellet. Denne baken er kortere, men betydelig brattere (1,8 kilometer med en gjennomsnittlig stigning på 9,5%). Mål er på toppen av denne bakken, noe som burde passe klatresterke Plussbank Cervélo-ryttere.

Sjokkerende nok er det til og med meldt godt vær, noe som bidrar med å sette en flott ramme rundt årets siste Norgescup-ritt. I sammendraget er Niklas Åkvik lagets best plasserte rytter, på femteplass. Men side hverken han eller noen av de andre har en teoretisk sjanse til å ta igjen Sven Erik Bystrøm er det kun en ting som gjelder, rittseier.

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
august (18)
juli (14)
juni (15)
mai (19)
april (11)
mars (18)
januar (5)
2010 (48)
2009 (4)