Team Sparebanken Sør

Nyheter

Ledet hele verdensmesterskapet èn runde før mål.

Strålende VM-innsats av Hoem

Bjørn Tore Hoem var den andre Plussbank Cervélo-rytteren gjennom tidene som representerte Norge i VM. Det gjorde han i U23-rittet fredag.

Den flate løypen var på ingen som helst måte skreddersydd for klatresterke Hoem. Men det stoppet ikke eresfjordingen fra å sette sine spor i den danske VM-løypen.

Første gang vi for alvor fikk se han i TV-ruten var halvveis ut i rittet. Da hadde Vegard Stake Laengen satt fart i den lille bakken som finnes på rundløypen, og Hoem fulgte opp. Plutselig var han først i feltet og prøvde å skape et utbrudd.

Det gikk ikke, og etter det lå han usynlig midt i feltet, og bare sparte på kreftene. Det skulle komme godt med.

Hoems nådestøt
For med drøyt to runder igjen etablerte det seg et småfarlig 6-manns brudd. Med der var blant annet en av Danmarks sterkeste ryttere Christopher Jull Jensen og den afrikanske stjernen Natnael Berhane.

Gruppen fikk aldri mer enn 15 sekunder, men de jobbet godt sammen og var vanskelige å hente inn for feltet. Norge hadde ingen med i denne gruppen, så med 1,5 runde igjen sa Hoem at nå fikk nok være nok.

Han klinket til med et monsterangrep, fikk en italiener på bakhjulet og kjørte seg opp til frontgruppen. Det var et angrep det luktet svidd av, og som viser hvilken enorm kraft Plussbank Cervélo-rytteren har i pedalene når han tråkker til for alvor.

I feltet bak begynte de store nasjonene å samle seg. Farten gikk opp og bruddet ble hentet inn i bunn av bakken opp mot mål. Men italieneren i bruddet hadde ikke helt gitt opp. I bakken opp til mål tråkket han gassen i bånn. På hjul fulgte Bjørn Tore Hoem.

Ledet med èn runde igjen
Da italieneren var ferdigkjørt gikk nordmannen like godt til på egenhånd. Med en kraftanstrengelse prøvde han å etablere en ny gruppe.

Da feltet passerte målstreken og bjellene ringte for å markere at det kun gjenstod èn runde, var det Bjørn Tore Hoem som var fremst. Han ledet hele U23-VM.

Det ble ingenting av angrepet, og Plussbank Cervélo-rytteren hadde brukt opp kreftene. Han hadde samtidig markert for en hel sykkelverden at han har en stor fremtid i dette gamet.

Hoem bet seg fast i hovedfeltet, og fikk med seg at Filip Eidsheim spurtet inn til en fin 12. plass. Selv kjempet han seg inn til det, som på bakgrunn av hans oppofrende kjøring, må sies å være en utrolig fin 33. plass.

Kommentarer

12,39,2 - 23 sep 2011
Bra kjørt Bjørn Tore Hoem.Det handler om å tørre.Neste gang kan det holde helt inn.Du blir jo bare sterkere og sterkere.Ikke lenge til du blir proffsyklist tror jeg.


Stå på alle sammen.
Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
august (18)
juli (14)
juni (15)
mai (19)
april (11)
mars (18)
januar (5)
2010 (48)
2009 (4)