Team Sparebanken Sør

Nyheter

Topp ti-plassering på den siste etappen for Plussbank-rytteren.

Aasvold viste gode klatreferdigheter

Lorents Ola Aasvold kjørte sterkt på den avsluttende etappen i Bulgaria rundt og kapret en plass blant de ti beste på etappen.

I dag ventet den siste og hardeste etappen i Bulgaria rundt. Rytterne skulle over tre fjell, hvor av et av dem var en første kategori.

- Opp den første stigningen gikk det greit, ikke noe særlig hardt, sier Olav Aleksander Benjaminsen.

Men det skulle bli så langt tøffere for rytterne, som et flertall av slet med dårlig mage etter gårsdagens heller tvilsomme middag.

Tøft
- Opp 1.kategorien gikk det dritfort. Det var vel ca. 1000 høydemeter å klatre. Nessebar kjørte sinnsykt fort. Lorents Ola Aasvold satt med i første gruppe, men Niklas ikke klarte det. Lorents kjørte kjempebra, og har fått vist seg bra frem i bakkene her nede.

Etter et fjell kommer som regel en utforkjøring. Noen utforkjøringer er verre enn andre, og den i Bulgaria var av den verre sorten ifølge Benjaminsen.

- Det var en helvetes utforkjøring, helt sinnsykt. I tillegg begynte det å regne på toppen. Flere i Lorents’ gruppe veltet. Lorents tok ingen sjanser, og falt av litt, men kjørte seg opp igjen.

Solo
Selv om Aasvold viste gode klatreferdigheter var det en rytter som ingen kunne gjøre noe med. Ivailo Gabrovski hadde vunnet Bulgaria rundt fire ganger tidligere, og ville gjøre det samme igjen. Bulgaren kjørte rett i fra alle, og hadde på det meste fire minutter. I mål hadde han tre minutter ned til Aasvolds gruppe.

- Han kjørte rett fra. Han har vel blitt tatt for doping et x-antall ganger. Det er ikke mange som ville kjørt rett fra Lorents’ gruppe på den måten.

Gabrovski vant altså etappe, og vant også sammendraget i rittet. Lorents Ola Aasvold ble tilslutt nummer ti på etappen, og endte på en god 12. plass i sammendraget.

- Det har ikke vært de store resultatene, men god kjøring. Det har vært god matching, og alle kom seg bra gjennom mye av rittet (Jon Anders Grøndahl brøt på dagens etappe, mens Sebastian Kvålsvoll brøt i går). Dette gir motivasjon for høsttreningen og har vært en veldig bra måte å avslutte på.

PS: Sondre Hurum, som vant tempoløpet i Sørlandsmesterskapet i går, vant i dag fellesstarten i Sørlandsmesterskapet. 

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
august (18)
juli (14)
juni (15)
mai (19)
april (11)
mars (18)
januar (5)
2010 (48)
2009 (4)