Team Sparebanken Sør

Nyheter

Thor Hushovd knuste all motstand i Australia, og er ny mann i regnbuetrøya

THOR HUSHOVD NY VERDENSMESTER

Thor Hushovd viste frem sine kjempekrefter da han smadret røkla under dagens VM løp. Det ble et dramatisk ritt, som tok nye vendinger hver eneste runde. Først så det ut som et større brudd skule holde unna, så virket det som at angrep på sisterunden skulle holde unna, men Hushovd spilte kaldt og satt rolig i feltet. Når det samlet seg et par kilometer før mål plasserte han seg flott før spurten, og dro til med en slik kraft at resten av feltet var sjanseløse.  

Verdens beste teameier er nå også verdens beste syklist!

Han vant VM med over en sykkellengde til danske Matti Breschel. Allan Davis, fra hjemmenasjonen Australia, tok bronsen. Med andre ord en stor skandinavisk dag, og en enda råere norsk dag. Thor Hushovd stod for tidenes norske sykkelprestasjon, og fikk regnbuetrøya og en gullmedalje som betaling for innsatsen. Plussbank Cervélo gratulerer Hushovd, og takker for tidenes motivasjonboost før vintertreningen. Kanskje får vi senere i år se regnbuetrøya på Plussbank Cervélo samling? Det hadde vært noe!

Slik vant Hushovd Norges første seniorgull for menn

Løpet begynte ekstremt rolig, og et tidlig brudd fikk 25 minutter på feltet. Det var en stund fare for at bruddet skulle ta igjen feltet med en runde. Slik gikk det ikke, for italienerne hadde fått beskjed om å gjøre rittet knalltøft. Nesten med engang de kom inn i de lokale rundene startet de hardkjøret. Feltet sprakk opp flere ganger opp den første bakken. Tilslutt ko det et stort brudd avgårde, hvor blant annet Pozzato, Gilbert og flere andre favoritter satt. Edvald Boasson Hagen var eneste nordmann i dette bruddet, men så tidlig kjørt ut. Bruddet så ut til å gå inn. Belgerne, australienerne og italienerne var fornøyd med konstellasjonen. Det var ikke Spania, men de klarte ikke å tette luka, selv om de ofret L.L Sanchez, Garate og Samuel Sanchez. Da Boasson Hagen måtte slippe denne gruppa, så det ut om at alt norsk vinnerhåp var ute.

Men så tok de seg sammen i Hushovds felt. Spanjolene gjorde et dristig trekk ved å slippe ned de tre de hadde i Gilbert/Pozzato gruppa, for å hjelpe Freire. Dette, sammen med at Russland og Slovenia begynte å kjøre, sørget for at Hushovds gruppe plutselig var oppe i teten, med to runder igjen til mål. Italienerne hadde spilt ut alle sine kort alt for tidlig, mens spanjolene fortsatt var bleke. Noe overraskende var det tyskerne (ved Martens), nederlenderne (ved Terpstra og Morenhout) og belgierne (ved Gilbert, Van Avermat og Leukemans) som tok kontroll. Philippe Gilbert prøvde taktikken vi lanserte under vårt oppladningsinnlegg til dette rittet, ved å stikke i den første bakken på siste runden. Han fikk 20 sekunder, og de ovenfornevnte pluss Kolobnev og Evans slet med å tette luka.

Da kom det et dansk/slovensk tog i front av Hushovds felt bak. Hvem hadde trodd at disse nasjonene skulle prege de siste 5 kilometerne av VM? Danmark dro for Breschel, mens Slovenia satset på Bole. ingen av de lyktes, for på oppløpet var Thor Hushovd i en egen klasse. Rå fysikk kombinert med en vinnervilje og moral av en annen verden, var mer enn nok for å trekke det lengste strået. Danmark fikk en velfortjent sølvmedalje ved Matti Breschel, mens hjemmerytter Allan Davis så vidt klarte å snyte storfavoritt og italienernes yndling Filippo Pozzato for bronsen.

GRATULERER MED SEIEREN THOR!

Sykkelhilsen 

Jonas og Anders
Sykkelerbest

Kommentarer

12,39,2 - 03 okt 2010
Gratulerer med VM seieren Thor.Dette er det største som har skjedd etter Jesus fødsel.
Anne Elisabeth - 03 okt 2010
GRATULERER THOR!!!
Vannvittig stort!!!!
Sebastian Heldahl - 05 okt 2010
nydelig! THOR du er mitt forbilde. Det er ikke rart at de kaller deg OKSEN i fra GRIMSTAD!!!.
Terje - 06 okt 2010
Gratulerer Thor... Imponerende...
Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
august (8)
juli (1)
juni (5)
mai (6)
april (6)
mars (2)
januar (2)
2009 (4)