Team Sparebanken Sør

Nyheter

Plussbank har nå blitt en sykkelbank, og er generalsponsor for laget.

Banksjefen har ordet

Plussbank Cervélo er som navnet tilsier bygget opp av våre generalsponsorers navn. Sparebanken Pluss gir navnet Plussbank, mens Cervélo gir siste del, som vår sykkelsponsor. Vi er veldig stolte over å kunne ha Plussbank med på laget her, og har derfor hatt en liten prat med banksjefen i Arendal og Grimstad, Asbjørn Udjus – en av bankens pådrivere for dette samarbeidet.

Sparebanken Pluss er ”Banken for Sørlandet”. Vi er landets 5. eldste og nasjonens 7. største sparebank. Bankens hovedmarked er sørlandet, med visjonen at ”Vi skal bidra til vekst og utvikling i landsdelen”. På folkemunne kalles banken for Plussbank.

Plussbank har nå blitt en sykkelbank, og er generalsponsor for det nystartede sykkellaget på sørlandet. Hvordan var inngangen til banken på dette prosjektet?

- Banken ble introdusert for prosjektet tidlig i fasen, og jeg tente umiddelbart på idéen. Veien var allikevel lang å gå, for å få banken med på dette som en helhet. Før vi bestemte oss for å bli med på dette hadde vi en grundig prosess internt i banken, der vi vurderte hva dette innebar i praksis, hva dette kunne gi oss, og hvem som stod bak. I tillegg vurderte vi også de andre sponsorene.
Vi konkluderte med at dette konseptet passet oss godt, både profilmessig og markedsmessig.
Det var de ”riktige” personene som stod bak, de hadde en meget god kompetanse på sportslig satsing, markedsmessig tenkning og de stod for sunne verdier som vi lett kan identifisere oss med. I tillegg var de andre sponsorene lokalt forankret, og det var også viktig for oss.
Og med Thor som teameier, så vurderte vi dette et svært spennende konsept vi ønsket å være med på.

Det er mange positive dimensjoner i en slik satsing. Først og fremst er sykkelsykkelsporten en fantastisk flott idrett, -både som toppidrett og som mosjonsidrett.
Med denne satsingen er vi først og fremst med på å gi lokale sykkeltalenter med ambisjoner en mulighet til å få oppfylt sine drømmer, ved å kjøre for et lag som har et profesjonelt trener- og støtteapparat. Kanskje kan dette bli starten på noe stort for noen av dem, hvem vet?

I tillegg håper vi at laget og mediedekningen vil fange sykkelinteressen blant den ”jevne sørlending”, da tenker vi også på barn og unge. Mulig dette kan medføre at vi får flere ut av sofaen og over på sykkelsetet. Det er både fysisk og psykisk positivt.

PlussbankCervélo oppstillt foran Plussbank's filial i Grimstad sentrum.

Hvorfor velger dere å satse på sykkel?

Sykkelinteressen er svært stor og har fått enorm medieoppmerksomhet, og her i Grimstad har vi to av de største norske profilene, i Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen, noe vi skal være stolte av. I tillegg har vi andre store nasjonale profiler som Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen, som også er med å drar opp sykkelinteressen betydelig.
På det mer ”trivielle” nivå ser vi at ”Birken” blir fulltegnet i løpet av noen sekunder, og det sier sitt.

Men også i banken er sykkelinteressen stor, og den er definitivt ikke blitt mindre etter etableringen av Plussbank Cervélo. Vi har en rekke medarbeidere som i fjor syklet Hovden – Kristiansand og andre syklet ”Birken”. Videre nå har vi en ambisjon at enda flere hos oss skal komme seg ut på sykkelen.

Vi ser helt klart at rytterne fra laget kan bidra for oss internt, der de med sine erfaringer kan bidra med info om trening og kosthold. Videre ønsker vi at rytterne skal være gode ambassadører for banken og profilere oss på en god måte. Og i tillegg vil vi i den grad det er mulig benytte rytterne som medhjelpere på sykkelarrangementer for barn, unge og mosjonister.

Det har vært finanskrise og ingen vet hva som skjer med økonomien. Allikevel går dere inn med stor tyngde økonomisk i Plussbank Cervélo – tross historien om Sparebanken Sør og Start. Hva slags tilbakemeldinger møter dere på satsningen?

- Vi har utelukkende fått positive tilbakemeldinger og det er utrolig hyggelig. Kanskje det at vi gjorde dette i et år som har vært preget av kriseoverskrifter og dystre spådommer har gjort at mange synes dette var positivt. Vi er en bunnsolid bank som har valgt å satse og som har hele sørlandet som vårt hovedmarked, og det medfører at vi må være litt spenstige. Vi har stor tro på prosjektet Plussbank Cervélo, og gleder oss til det hele ruller i gang for fullt.

Avslutningsvis så vil jeg si at det er utrolig hyggelig for meg å på vegne av banken få ønske ryttere, støtteapparat og tilhengere lykke til i 2010. Vi kommer til å følge dere i konkurranser både nasjonalt og internasjonalt!

Hele Plussbank hilser til alle i Plussbank Cervélo!

Kommentarer

Jørn - 06 jan 2010
Da er vel finansene i orden?
Michael - 07 jan 2010
Ja, regnskapet går vel i Pluss da vel
Asbjørn - 12 jan 2010
Ja, økonomien vel ivaretatt:-). Nå gleder vi oss til å følge rytterne.
Spam kontroll: 4 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)