Team Sparebanken Sør

Nyheter

Teamet var for første gang samlet like før jul. Hvordan gikk det?

Første samling med Plussbank Cervélo

Den aller første samlingen med vårt nystartede lag måtte selvsagt finne sted i lagets hjemby Grimstad. Planen var å lage en ramme hvor gutta kunne bli kjent med hverandre samt støtteapparatet som skal følge dem på veien videre. Flere av guttene bor til daglig i østlandsomådet, og tok allerede torsdag turen nedover.

Alle gutta var spente på opplegget, da ingen av dem var kjent med hva som stod på programmet.

Gutta på plass i lavoen

Aller først skulle guttene få lov til å ta seg en sykkeltur alene, guidet av eldstemann på laget Morten Mørland(23) og yngste mann Christian Frivold (18), som begge er vokst opp i Grimstad. Etter at denne ”bli kjent turen” var over, holdt en professor ved NTNU et faglig innlegg om kosthold og ernæring. Deretter ble alle kjørt til skogs og overlatt til seg selv i en lavo. Guttene fikk noen timer for seg selv og noen oppgaver de skulle løse i felleskap. Litt senere på kvelden kom flere fra støtteapparatet på besøk i lavoen, og praten gikk løst over bålet som (nesten) varmet opp lavoen. TV Agder og Agderposten hadde fått innpass i lavoen og laget sine reportasjer og intervjuer.Thor Hushovd var også spent på å treffe gjengen, og tok seg god tid til å prate med alle sammen. Alle rytterne hadde fått i oppgave å lage en kort presentasjon av seg selv, og dette ble presentert for alle i støtteapparatet. Ambisjonsnivå og inspirasjon var ingen mangelvare, så dette blir spennende! Mest av alle imponerte nok Jon Anders Grøndahl som dro hele presentasjonen på klingende Kristiansands dialekt, som han hadde plukket opp etter jevnlige sommerbesøk på sørlandet sommerstid. Ser ut som vi kan legge til enda en sørlending på lista!

Åsmund fra Birkeland tok bålansvar...

Etter at alle hadde fått forsynt seg med Jan Friviold sin lapskaus, vanket det kakemann på rytterne. I følge Jan så var dette norges beste kakemenn!? Etter en stund ble rytterne overlatt til seg selv og bålvakt oppgaven ble satt på prøve. Gutta skulle nemlig overnatte i lavoen. Dessverre var lavoen av det trekkfulle og fuktige slaget, men det gjorde vel ingenting for gutta på tur?

Nesten alle hadde husket soveposen også ;-) Niklas måtte være litt kreativ med tanke på underlag og dekke for natten, men det er vel slikt man lærer litt om struktur av ikke sant? Guttene hadde fått inndratt sine mobiler og måtte klare seg selv, men de så ikke ut til å lide noen nød. Nærmeste nabo til lavvoen hadde nemlig akkurat kommet hjem fra rekefiske, og gutta fikk pratet til seg 3 kg med nykokte reker som de kunne kose seg med rundt bålet.

Etter en natt med ”teambuliding” i lavvo var det klart for sykkeltur på morgenkvisten. Thor kom nemlig og banket på døren og ut bar det. Promoteringstur rundt i distriktet stod på programmet. Turen gikk over heia og ned til Åsmund sitt hjemsted Birkeland. Der var det en liten stopp og avisintervju med Birkelands avisen. Derfra gikk turen ut av tåka og ned mot kyststripa igjen, til Trimtex ved Lillesand. Trimtex skal levere klær til laget, og guttene fikk en kjapp guidet tur gjennom produksjonen og et møte med lederen ved bedriften. Sykkelkolleksjonen lå fremme og alle kunne forsikre seg om at de hadde valgt rett størrelser. Fedrelandsvennen benyttet anledningen til å gjøre noen intervjuer med Thor og laget.

Oppstilt på utsiden av Trimtex...

Herfra bar det strake veien langs gamle E18 tilbake til Grimstad, og et besøk hos Igland Garasjene. Også her ble vi godt tatt imot med en omvisning rundt produktene og produksjonslinjen. Her fikk Grimstad adressetidende sine minutter med sin lokale vinkling. En bitteliten sykkeltur videre og vi var ved Plussbank sine lokaler hvor de hadde disket opp med baguetter og noe varmt å drikke. Banksjefen tok oss i mot og forklarte guttene hvorfor Plussbank hadde satset sine penger og sitt rykte på å støtte nettopp dem.

På denne ene turen har guttene fått treffe svært mange av sine sponsorer personlig, og det vil forhåpentligvis føre til en forståelse av ansvaret rytterne har for å representere sponsorene på en god og profesjonell måte både på og av sykkelen.

Etter en kjapp dusj, skulle rytterne presenteres for folket. Nærmere bestemt på Oddensenteret, med Dag Otto Lauritzen som konferansier. Her ble alle guttene intervjuet separat og alle fremmøtte fikk høre hvorfor valget hadde falt på PlussbankCervelo, og hva ambisjonene for fremtiden er. Etter dette var guttene en tur i Arendal hvor sykkelforbundets Hans Falk holdt et foredrag. Da hadde gutta vært i farta siden kl 08.00 om morgenen og klokken nærmet seg 19.00. Det var på tide å gire ned litt, fyre opp i bålstua hos Erik Mørland og slappe av med litt mat og drikke. Guttene var tydelig giret etter så mange inntrykk, og de sportslige lederne, Thor Inge Kostøl og Bjørnar Vestøl fortalte litt om sine erfaringer og tanker rundt middagsbordet.

Dag Otto intervjuer rytterne på Odden...

På søndagen var det Dag Otto som skulle ta gjengen ut på en luftetur i marka. Vi hadde denne dagen fått besøk av noen lokale ryttere samt at Jan Fredrik Grue (Team Sparebanken Vest-Ridley) hadde tatt turen bort fra Kristiansand. Turen gikk denne gangen i mer utpreget MTB terreng, over stokk og stein, myrer og skog. Thor stilte som vanlig på sin Cyclocross og imponerte stort med å få selv en slik sykkel til å se velegnet ut i terrenget! Gutten kan sykle.

Etter omtrent 3 timer i lokalt terreng rundt om i Grimstad og Arendalsregionen var vi tilbake til utgangspunktet, og lunchen stod å ventet på bordet. Dag Otto holdt et foredrag for gjengen, som var bygd på erfaringer han selv gjorde seg underveis til å bli syklist, samt mens han var syklist. Her var det noen virkelige tankevekkere, samt motivasjon å bøtter og spann for fremtidens sykkelprofiler. Før helgen ble rundet av og guttene reiste hjem var det et par informasjons bolker, blant annet på sesongplan, reiser og ritt. En del av dette var fortsatt på tegnebrettet, men bra blir det!

Neste gang rytterne møtes offisielt blir i midten av Januar i La Manga, Spania. Forhåpentligvis var denne helgen drivstoff til å møte der med tilstrekkelig antall timer i beina. Neste samling vil det sportslige stå sterkere i fokus enn hva det gjorde denne gangen, som var ment som en sosial helg hvor alle skulle bli kjent med hverandre.

Kommentarer

Eivind S. - 05 jan 2010
Dette blir spennende.
Spam kontroll: 4 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)